Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ράμπα για ΑΜΕΑ στην πλαζ του Αλίμου και στην Ακτή Βουλιαγμένης


Η ακτή Βουλιαγμένης, ο δήμος Αλίμου και ο δήμος Μεγαρέων προμηθεύτηκαν ράμπες για την πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες τους και ύστερα από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής που έλαβε χώρα στις 6 Σεπτεμβρίου, πήραν και την πλήρη παραχώρηση για την καλύτερη συντήρηση και φύλαξή τους.
Η ειδική κατασκευή που θα διευκολύνει την πρόσβαση των συμπολιτών μας, με ειδικές ανάγκες, στη θάλασσα τοποθετήθηκε στην ελεύθερη πλαζ Α΄ Αλιπέδου στον Άλιμο.
Ο Άλιμος ανήκει πλέον στους ελάχιστους Δήμους της Αττικής που διαθέτει ειδική υποδομή πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ζήτημα για το οποίο η ευαισθησία όλων είναι αυτονόητη.
Η Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα οικονομικά κα Λιλίκα Βασιλάκου στην εισήγηση της με θέμα την «Παραχώρηση βοηθητικών διατάξεων σχετικά με πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες της Αττικής» αναφέρει «Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι,
Με τις  αρίθμ.188/2011 και αρίθμ.214/2011 Αποφάσεις  του Περιφερειακού Συμβουλίου (με τις οποίες εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση για την κατασκευή  και τοποθέτηση των μηχανισμών από το Πανεπιστήμιο Πατρών) αποφασίσαμε την προμήθεια και τοποθέτηση τριών(3) βοηθητικών διατάξεων για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες της Αττικής(Δήμος Μεγαρέων, Ακτή Βουλιαγμένης,  Δήμος Αλίμου).
Ήδη λειτουργούν  και εξυπηρετούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες .
Επειδή  αυτές οι διατάξεις  ανήκουν στην Περιφέρεια  Αττικής, χρειάζεται  να παραχωρηθούν  στους Δήμους  που έχουν τοποθετηθεί και στην Ακτή Βουλιαγμένης  για την καλύτερη συντήρηση και φύλαξή τους.
Μετά τα παραπάνω, εισηγούμαι την παραχώρηση αυτών των παραπάνω βοηθητικών διατάξεων  για το χρονικό διάστημα από  την τοποθέτηση μέχρι  την 31η Αυγούστου 2013, ημερομηνία που  καλύπτει το σύνολο της θητείας μας».

[Παλμός φ. 953/17.9.11]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου