Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ


«Θέλουμε και δε μπορούμε;
Ή δεν θέλουμε και δεν μπορούμε;»

Συνέντευξη τύπου του Περικλή Λύτρα, Προέδρου Ε. Δ/ΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ



Μία ημέρα μετά από τη συνάντηση που είχε η διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών, ο πρόεδρος κ. Περικλής Λύτρας, έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Διοίκησης. Παραπλεύρως του βρισκόταν ο Γιάννης Ελαιόπουλος, αν. ταμίας και σύμβουλος και η Αρετή Αναγνώστου, έφορος.
Ο κ. Λύτρας από την αρχή επεσήμανε πως έχει αναλάβει μόλις ένα μήνα και πως είναι πολύ μικρό το διάστημα στο οποίο βρίσκεται στο τιμόνι της Διοίκησης.
Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κάθε οργανισμός χωριστά ήταν πολλά και μάλιστα τώρα που ενώθηκαν φαίνονται ακόμα περισσότερα ενώ η αντιμετώπιση τους επιβάλλεται να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά για την καλύτερη και ταχύτερη λειτουργία των υπηρεσιών.
«Δυστυχώς τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά. Πριν αναλάβω δε φανταζόμουν το μέγεθος των προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν. Σε κάθε τομέα χρειάζεται επέμβαση, αναδιοργάνωση και νέες προτάσεις τις οποίες μελετάμε κάθε μέρα», είπε ο κ. Λύτρας. Το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά και ως διοίκηση κάνουν απογραφή για να έρθουν όλα στο φως.
Ξεκινώντας από τους αθλητές ο Πρόεδρος είπε: «Η αλήθεια είναι, και λυπάμαι που το λέω, ότι υπάρχουν αθλητές που έχουν σκυλιά και τα έχουν παρατημένα να γυρνούν από εδώ και από κει. Ή υπάρχει αθλητής που λείπει στο εξωτερικό για μερικές μέρες και αφήνει το κλιματιστικό στο δωμάτιο του ανοιχτό για να το βρει ζεστό όταν γυρίσει όπως λέει ο ίδιος διότι η περιοχή έχει πολλή υγρασία». Δεν άφησε βέβαια απέξω τις Ομοσπονδίες οι οποίες θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον τα λειτουργικά έξοδα των αθλητών τους.
Για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού δόθηκε έμφαση στο κεντρικό ρολόι που είναι και το μοναδικό. «Με ένα μόνο ρολόι δε μπορούμε να καταλογίσουμε πόσο ξοδεύει ο καθένας για να του ζητηθεί το αντίστοιχο ποσό προς πληρωμή. Ευτυχώς βρήκαμε τη λύση με έναν μετρητή ο οποίος θα τοποθετηθεί πάνω στο ρολόι και θα βοηθήσει στο να σταματήσει η άσκοπη σπατάλη του νερού».
Οι απαιτήσεις του Δ.Σ. για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, είναι 1ον να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των ξενώνων και 2ον το νερό και το φωτισμό στη χρήση των γηπέδων και των εγκαταστάσεων. «Τα γήπεδα έχουν ανάγκη από πότισμα 3 και 4 φορές την ημέρα. Η ΕΠΟ μας χρωστάει 240.000 ευρώ. Οφειλή που την έχει αναγνωρίσει διότι ήρθε αυτές τις μέρες ο γραμματέας της ΕΠΟ προκειμένου να βρούμε ένα τρόπο πληρωμής».
«Έχουμε φτιάξει δήλωση για όσους μένουν στους ξενώνες προκειμένου να ξέρουμε πόσοι και για πόσο. Τους ζητάμε δε ακόμα, να δηλώσουν μέχρι και το σκύλο αν έχουν. Ακόμα και πολεοδομικές παραβάσεις», είπε ο κ. Λύτρας, για να αποφύγουμε περιστατικά που προανέφερα.
Για εκείνους που μένουν ακόμα στους ξενώνες χωρίς να το δικαιούνται, είτε επειδή σταμάτησαν τον αθλητισμό είτε επειδή πρωτοεγκαταστάθηκαν το 2004 με τους Ολυμπιακούς αγώνες και δεν τους ενόχλησε κανείς από τότε, θα γίνει νόμιμος διαχωρισμός και όσοι δεν φεύγουν θα τους σταλεί εξώδικο. «Ξέρω δυο αθλητές, οικονομικά εύπορους, που μένουν εδώ και νοικιάζουν τα σπίτια τους», τόνισε.
Νέα πρόταση; «Να γίνει ένα κέντρο αθλητικού τουρισμού. Αν γίνει το ξεκαθάρισμα με τους ξενώνες, θα ελευθερωθούν οι μισοί τουλάχιστον. Θα μπορούσε να έρχονται ξένες αποστολές και να αφήνουν έσοδα στον Άγιο Κοσμά».
Για να εξηγήσει την τραγική κατάσταση των εσόδων του οργανισμού ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου η οποία υπογράφηκε προ λίγων ημερών και η οποία ανέρχεται στα 110.500 ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
«Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια και όταν ένας οργανισμός οφείλει… οφείλει! Όμως πρότεινα και στο Δ.Σ. οποιαδήποτε οφειλή υπάρχει από την προηγούμενη διοίκηση και δεν έχει απόφαση να μην πληρωθεί. Ομοίως αν έχει απόφαση αλλά δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή. Έχουμε δει όντως πολλά πράγματα αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε αναλάβει και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και δύσκολο».
Λόγος έγινε και για το εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται σε εγκατάλειψη όπως και αρκετοί χώροι μέσα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. «Ορίστηκε επιτροπή για να γίνει διαγωνισμός και να το αναλάβει κάποιος», είπε ο κ. Λύτρας.

Συνάντηση Διοίκησης και Αθλητικών Ομοσπονδιών
Συνάντηση της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών πραγματοποιήθηκε το πρωί της 10ης Ιανουαρίου, στα γραφεία του Αθλητικού Κέντρου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο ταμίας, Ηλίας Ξιάρχος και ο ειδικός συνεργάτης, Νίκος Σπηλιωτόπουλος. Οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ υποστήριξαν την αναγκαιότητα λειτουργίας των κολυμβητηρίων, τόσο για τις εθνικές ομάδες, όσο και για τους συλλόγους που προπονούνται σε αυτά.
Από την πλευρά της διοίκησης του ΕΑΚ, εκφράστηκε η άποψη πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναλειτουργήσουν το ΕΑΚ Γλυφάδας (κλειστό κολυμβητήριο) και το κλειστό προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, στο οποίο προετοιμάζονται οι Εθνικές ομάδες καταδύσεων και συγχρονισμένης κολύμβησης.

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί πως όποιος θέλει να επικοινωνήσει με το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 29 γραμμές. Στο κτήριο υπάρχουν 12 γραφεία με 29 γραμμές (και πάγια) χωρίς δυνατότητα εσωτερικής συνομιλίας. Συνεπώς όταν γίνονται εσωτερικές συζητήσεις η χρέωση είναι κανονική ενώ το τηλέφωνο του Προέδρου είναι κομμένο και για να μπορέσει να δουλέψει χρησιμοποιεί το προσωπικό του τηλέφωνο.


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 970/14.1.2012] - Όπου δημοσιεύονται και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΞΕΝΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου