Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

1ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου, αγώνας δρόμου 10,5 χλμ και 2 χλμ για παιδιά


 Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων (Αττικής) ΕΥΚΛΗΣ  υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού,  του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, του ΚΑΠΠ Τομέας Αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας  και  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού -Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), προκηρύσσει τον 1ο  Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο δρόμο 21 χιλιομέτρων, τον αγώνα δρόμου 10,5 χιλιομέτρων και τον αγώνα δρόμου 2 χιλιομέτρων για παιδιά.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την  Κυριακή 8 Απριλίου 2012  στις 10:00 π.μ.  στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού. Και οι εγγραφές θα ανοίξουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012.
Σκοπός των Αγώνων είναι η ανάδειξη της δημιουργίας του Μητροπολιτικού πάρκου


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Κυριακή 08 Απριλίου 2012
Σημείο εκκίνησης - τερματισμού: Χώρος Πρώην  Αεροδρομίου Ελληνικού, είσοδος     από Παραλιακή Ποσειδώνος, έναντι του  Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά
Ωρα εκκίνησης: 10:00 π.μ. (ταυτόχρονη εκκίνηση Ημιμαρθώνιος, δρόμος 10,5 χλμ + Δυναμικό Βάδισμα)
Απόσταση αγώνων:
21 χλμ. και 10,5 χλμ
Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Από το κέντρο της Νοτιοδυτικής πλευράς του Αεροδρομίου, από την αφετηρία  η οποία είναι κάτω από την πεζογέφυρα, διασχίζουμε κάθετα προς Βορειοανατολικά και στο Βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου περνώντας τις γραμμές του τράμ περνάμε στην Ανατολική πλευρά του αεροδρομίου και μέσω του Νότιου κεντρικού αεροδιαδρόμου φθάνουμε μέχρι το Γκόλφ της Γλυφάδας (στην άκρη των διαδρόμων απoγειώσεων/προσγειώσεων) και επιστροφή από το Βόρειο αεροδιάδρομο περνάμε στη Δυτική πλευρά και μέσου των βοηθητικών δρόμων της Βορειοδυτικής πλευράς κάνουμε μια πλήρη περιστροφή, οπότε τελειώνουν τα 10,5 χλμ και συνεχίζει ο Ημιμαραθώνιος με άλλο έναν πλήρη ίδιο κύκλο. 
Η διαδρομή στην αρχή έχει μια ανεπαίσθητη κλίση ανηφόρας για περίπου 400μ., μετά η διαδρομή είναι για 7 χλμ επίπεδη, ενώ στο  8 -9 χλμ υπάρχει μια ελαφριά κλίση κατηφόρας για 600 περίπου μέτρα και στη συνέχεια η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι τον τερματισμό είναι εντελώς επίπεδη.
Σημείωση: Η διαδρομή είναι πλήρως προστατευόμενη από οχήματα, είναι μετρημένη όπως επίσης καθ’ όλο το μήκος της θα υπάρχει σήμανση και φύλαξη. Η διαδρομή εκτιμάται ότι είναι εύκολη. 
Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στο 3,5 χλμ.  στο 7ο χλμ.  και στο 10,5 χλμ. (και στα ίδια σημεία στο δεύτερο κύκλο για τα 21 χλμ)
Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο και τα 10,5 χλμ θα γίνει ηλεκτρονικά και τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τους αγώνες,  ενώ θα δημοσιευθούν αφού επικαιροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.
Οριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται συνολικά σε 1000 αθλητές για τους αγώνες (Ημιαμαρθώνιο και 10,5 χλμ + δυναμικό βάδην) και 200 για τον αγώνα των παιδιών. 
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.
Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει 2 ώρες πριν τον αγώνα (στις 08:00) και η λήξει της διανομής θα γίνει 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων (στις 09:40).
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα  10,5 χλμ. σε 1:45 ώρες, τα 21 χλμ σε 3:00 ώρες και το Δυναμικό Βάδην σε 2,3 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.                                                                             Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 30 λεπτά μετά το πέρας του κάθε αγώνα. 
Περίοδος εγγραφής: Μέχρι τις 4 Απριλίου 2012 ή μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου εγγραφών.
Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής ανά αγώνα είναι 5 ευρώ.                                                 Οι συμμετοχές θα συνοδεύονται με την υποχρεωτική καταβολή των 5 ευρώ για τον Ημιαμαραθώνιο, επίσης για τα 10,5 χιλιόμετρα και το Δυναμικό Βάδην, τα οποία θα καλύψουν μέρος των εξόδων των αγώνων.
Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Αναμνηστικό μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα, νερά, ενεργειακό ποτό, μπανάνα, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.


Δηλώση συμμετοχής –
Τρόπος εξόφλησης εγγραφής 
ΒΗΜΑ 1ο : Οι αθλητές εξοφλούν την συμμετοχή των 5 ευρώ με ονομαστική κατάθεση σε έναν εκ των τραπεζικών λογαριασμών που αναγράφονται : 
- Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 5020056525555.
IBAN: GR390 172 0200 0050 2005 6525 555
- Αγροτική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού: 4680100237330
IBAN: GR94 0432 0850 0046 8010 0237 330
Των οποίων δικαούχοι είναι οι Λεονάρδος Γουλανδρής και Λεωνίδας Σπυρογιαννόπουλος οι οποίοι ορίσθηκαν για το λόγο αυτό  από τη Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου.


ΒΗΜΑ 2ο: ΑΦΟΥ εξοφληθεί η συμμετοχή (ΠΡΟΣΟΧΗ : θα ζητηθού στοιχεία κατάθεσης) οι αθλητές δηλώνουν την συμμετοχή τους στον αγώνα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
- Ηλεκτρονικά στο www.chronolog.gr/efklis
- Με email αφού κατεβάσετε τη φόρμα εγγραφής από το blog του  συλλόγου http://efklisrunnersclub.blogspot.com  την αποστείλλετε στο email: efklisrunnersclub@gmail.com
- Με Fax 210 9689943, αφού κατεβάσετε τη φόρμα εγγραφής από το site 
http://efklisrunnersclub.blogspot.com
-  Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6947 563440 και στο 210 9689942
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που δεν γίνει ονομαστική κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της συμμετοχής του αθλητή και δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δρομέα σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο καταθέτης. Σε περίπτωση ομαδικής πληρωμής θα πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα όλων των δρομέων.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής και όχι την ημερομηνία εγγραφής.
Παράλληλοι αγώνες
α) Αγώνας 2 χλμ. για παιδιά και νέους δρομείς
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα.                                                                                             Εγγραφές για τον αγώνα των δύο χιλιομέτρων για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και  την ημέρα του αγώνα, μέχρι τις 09:40, αλλά και με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα στα γραφεία του Αθλητικού οργανισμού Αργυρούπολης,  καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-21:00  στον Αθλητικό Οργανισμό Αργυρούπολης, στη γραμματεία του Κολυμβητηρίου, Τριπόλεως 6 και Λεωφόρος Κύπρου, Αργυρούπολη (Τηλ 210 9600639).
Σημείωση : Οι αγώνες σε περίπτωση σοβαρών λόγων (πχ εκλογές) μπορεί να μεταφερθούν άλλη ημερομηνία. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.
Κλείνοντας η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΥΚΛΗ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς των οποίων η βοήθεια ήταν καταλυτική.
[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 977/3.3.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου