Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σπύρος Πανάς: Ευρωπαϊκά πρότυπα για τα σχολεία της πόλης


Τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής απασχόλησαν επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Το θέμα έθεσε προς συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε πως «η κατάσταση των σχολείων εκθέτει τη Δημοτική Αρχή». Συγκεκριμένα, ο Δημοτικός σύμβουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο 5ο Νηπιαγωγείο η ΕΥΔΑΠ ανήγγειλε τη διακοπή της υδροδότησης για οφειλές 600 ευρώ, ενώ το σχολείο χρωστά και 1.200 ευρώ για πετρέλαιο και στο 6ο Νηπιαγωγείο ο προαύλιος χώρος είναι «κρανίου τόπος». Ο Κ. Πασακυριάκος σχολίασε πως στους δημοτικούς σταθμούς έμειναν δεκάδες παιδιά εκτός, χαρακτήρισε «εκρηκτικό πρόβλημα της οριοθετήσεις των νηπιαγωγείων», ενώ κατήγγειλε ότι σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, υπάρχουν εγγραφές παιδιών από τη Γλυφάδα και άλλους δήμους.
Απαντώντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημ. Μπελετσιώτης ξεκίνησε με ευχές για «υγεία, χαρά και δημιουργία σε όλα τα παιδιά και τους γονείς», ενώ τόνισε ότι «δεν χωρά αυτό το θέμα στείρα αντιπολίτευση και δηλώνω ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανά τα σχολεία».
Από τη μεριά του ο Γιάννης Νιτερόπουλος, ως προϊστάμενος για τους Παιδικούς Σταθμούς, είπε πως «το ρουσφέτι οργιάζει», ενώ ανέφερε πως έχει υπόψη του περιπτώσεις παιδιών από το ...Παλαιό Φάληρο που εξυπηρετούνται εις βάρος των παιδιών της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς, παρέστη την επόμενη μέρα στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Λύκειο Βούλας. Αναφερόμενος προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σημείωσε: «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να ξεκινήσουν φέτος μια εποικοδομητική σχολική χρονιά η οποία θα συμβάλλει και αυτή στο μέλλον τους. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τα παιδιά που φέτος θα πάνε για πρώτη φορά σχολείο, σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι στην εκπαίδευση και τη γνώση».
Όπως τόνισε, «πρώτη προτεραιότητα δόθηκε στη μόνωση των κτιρίων, τα οποία ήταν εγκαταλειμμένα για πολλά χρόνια. Παράλληλα ανακαινίστηκαν οι αίθουσες διδασκαλίας, ανακατασκευάστηκαν χώροι υγιεινής όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο και προχωράει ένα ολoκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τα πρότυπα των ευρωπαϊκών σχολείων». Παράλληλα, προχωρώντας σε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του Δήμου στο θέμα των σχολείων σημείωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης, εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους και προχωρούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση έξι αιθουσών σε σχολεία του Δήμου, είμαστε στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ΟΣΚ για την παραχώρηση του οικοπέδου για το 2ο Λύκειο Βάρης, πραγματοποιήσαμε τις απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί το 3ο Δημοτικό Βάρης, δρομολογήσαμε τις ενέργειες για να επιλυθεί το σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα για το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο της Βούλας, ολοκληρώνονται οι εργασίες αποπεράτωσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας στη Βάρη».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1005/15.9.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου