Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ευάγγελος Καραλής: «Σε εμάς κάποιος φτιάχνει ένα καινούριο παπούτσι με 40 ευρώ»


Στο ΠΙ και ΦΙ λύση ενάντια στην κρίση!

Ξεχάστε τις εποχές που πηγαίνατε στον τσαγκάρη μόνο για να αλλάξετε τακούνια. Η κρίση ευνοεί την επινοητικότητα, τη δική σας και όσων «αγαπούν» τα παπούτσια σας. Ο Ευάγγελος Καραλής, ιδιοκτήτης του καταστήματος ΠΙ & ΦΙ, αλυσίδας που έκανε το ξεκίνημά της από το Ελληνικό, μας δίνει μερικές ιδέες για το πώς να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια τα αγαπημένα μας παπούτσια που είχαμε από καιρό ξεγράψει…

[Π]: Πώς ξεκίνησε η αλυσίδα Π&Φ;
[Ε.Κ]: Ξεκίνησε πέρσι το Νοέμβριο από το Ελληνικό και μέσα σε ένα χρόνο επεκτάθηκε σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο.

[Π]: Οι πελάτες σας προέρχονται κυρίως από το Ελληνικό;
[Ε.Κ]: Πελάτες κυρίως έχουμε από το Ελληνικό και τη Γλυφάδα, αλλά επειδή στη δουλειά αυτή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διαφήμιση, αν κάποιος πελάτης μείνει ευχαριστημένος και συστήσει το μαγαζί, έρχεται κόσμος από παντού. Έτσι, έχουν έρθει πελάτες από την Αθήνα, τη Σαρωνίδα, ακόμη τα Οινόφυτα και τη Χαλκίδα.

[Π]: Τι αλλαγές μπορεί να κάνει μία πελάτισσα στα παπούτσια της;
[Ε.Κ.]: Εκτός από τις κλασσικές επιδιορθώσεις, δηλαδή άλλαγμα στα τακάκια που κοστίζει 3 ευρώ και άλλαγμα σε ολόκληρο το τακούνι που κοστίζει 15, μπορεί να κάνει ανύψωση, να μετατρέψει μία κλειστή γόβα σε peep-toe, να βάψει τα παπούτσια της, να κάνει ένα μυτερό παπούτσι τετράγωνο, κ.α.

[Π]: Πόσο κοστίζει μια μεταποίηση;
[Ε.Κ.]: Οι μεταποιήσεις αρχίζουν από 20 ευρώ και ανεβαίνουν. Εξαρτάται τι θέλει να κάνει κανείς. Μια ριζική αλλαγή κοστίζει γύρω στα 40 με 50 ευρώ.

[Π]: Ποια παπούτσια αξίζει να αλλάξει κανείς;
[Ε.Κ]: Αξίζει να αλλάξει ένα καλό παλιό παπούτσι που έχει φύγει από τη μόδα. Ωστόσο, και ένα φθηνό παπούτσι, ακόμη και των 10 ευρώ, αν δεχτεί μια καλή μεταποίηση φαίνεται ακριβό και αντέχει στο χρόνο.

[Π]: Ποιες άλλες μεταποιήσεις κάνετε;
[Ε.Κ.]: Κάνουμε επιδιορθώσεις σε τσάντες και δερμάτινα. Ενδεικτικά η προστασία ενός δερμάτινου μπουφάν από τη φθορά, εξαρτάται πάντα από τη φθορά που έχει υποστεί, κοστίζει από 10 έως 20 ευρώ. Φτιάχνουμε επίσης κλειδιά.

[Π]: Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει την πελατεία σας, δεδομένου ότι ο κόσμος δε διαθέτει πλέον όσα διέθετε στο παρελθόν για ρούχα και παπούτσια;
[Ε.Κ]: Ανοίξαμε ούτως ή άλλως σε περίοδο κρίσης, το Νοέμβριο του 2010, αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η πελατεία όσο πάει και αυξάνεται. Σίγουρα είναι μία δουλειά που ευνοείται από την κρίση.


[Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΛΜΟΡΑΜΑ 222/21.01.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου