Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Χρήστος Θεοδωρόπουλος | Πρώτη προσπάθεια - Πρώτη διάκριση


O δικηγόρος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, υιός του πρώην Δημάρχου της πόλης μας Ιωάννη Θεοδωρόπουλου, κατήγαγε σημαντικότατη εκλογή στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων Αθηνών (Ε.Α.Ν.Δ.Α.), οι οποίες έλαβαν χώρα την Τρίτη, 2/10/2012, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ενδεικτικό του μεγέθους της επιτυχίας αποτελεί το γεγονός ότι οι 387 ψήφοι που συνέλεξε και η 2η θέση μεταξύ των υποψηφίων αποτελούν σπανιότατη επίδοση για πρωτοεμφανιζόμενο, σε εποχές –μάλιστα- γενικότερης απαξίωσης των συλλογικών θεσμών.
Η Ένωση Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων αποτελεί τον θεσμό εκπροσώπησης των νέων δικηγόρων, αριθμεί πάνω από 8.000 μέλη και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας.
Σε ερώτηση που του απευθύναμε σχετικά με το αν η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί την απαρχή γενικότερης ενασχόλησής του με τα κοινά, ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος απάντησε: «Πρώτη και κύρια ιδιότητά μου αποτελεί η δικηγορία. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ διαρκώς να εξελίσσομαι επαγγελματικά και επιστημονικά. Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί καθήκον κάθε ευσυνείδητου πολίτη, έχει καταστεί, δε, αδήριτη ανάγκη στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε. Σκοπός, στόχος και επιδίωξη όλων όσοι εκλέγονται σε θέσεις ευθύνης οφείλει να είναι μόνο η προσφορά στο κοινό καλό και η πρόοδος. Εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο».

H εφημερίδα μας εύχεται καλή επιτυχία στο Χρήστο Θεοδωρόπουλο στα νέα του καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου