Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Έφυγε» η Φρειδερίκη Μαλάμη


«Έφυγε» η Φρειδερίκη Μαλάμη
Θλίψη των Γλυφαδιωτών από τον αιφνίδιο χαμό της δημοτικής συμβούλου και ιατρού



Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία της Γλυφάδας το βράδυ το Σαββάτου, ενόψει του εορτασμού των πολιούχων της πόλης Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στο χορό που είχε στηθεί και στα τραπεζάκια, διασκέδαζαν αρκετοί δημότες και μη, τρώγοντας και πίνοντας. Εκεί βρίσκονταν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της Γλυφάδας. Όταν η Φρειδερίκη Μαλάμη σηκώθηκε να χορέψει ήταν γύρω στις 12:00 το βράδυ. Πολλοί πήγαν γύρω της για να τη χειροκροτήσουν… και πάνω σε μια στροφή του χορού έπεσε κάτω. Όλοι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Κάποιοι γιατροί που ήταν παρόντες δεν μπορούσαν να μετρήσουν σφυγμούς. Γιατί δεν υπήρχαν. Άλλος έδινε το φιλί της ζωής και άλλος έκανε μαλάξεις. Συνήλθε για λίγο. Έκανε εμετό και αμέσως ξαναέχασε τις αισθήσεις της. Αυτό ήταν. Διεκομίσθη στο Ασκληπιείο της Βούλας με ασθενοφόρο. Οι γιατροί επί μιάμιση ώρα της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν ενέργειες για να την επαναφέρουν. Δεν τα κατάφεραν όμως και ανακοίνωσαν το θλιβερό γεγονός.
Κυριακή πρωί είχε ήδη διαρρεύσει η θλιβερή είδηση του θανάτου της δημοτικής συμβούλου, προέδρου του Κ.Α.Π.ΠΑ. και ιατρού Φρειδερίκης Μαλάμη. Κάποιοι νόμισαν πως άκουγαν λάθος όνομα και ήθελαν επιβεβαίωση και άλλοι απλά δεν πίστευαν στα αυτιά τους.
Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής στη 1:00. Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος φανερά συγκινημένος και συντετριμμένος από τον αιφνίδιο χαμό της Φρειδερίκης Μαλάμη μετά δυσκολίας μίλησε. Και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λανδράκης, Λυγνού, Καπετανάκη, Ταστάνης μίλησαν για τη γνωριμία τους με τη Φρειδερίκη και το πόσο συντετριμμένοι ήταν από το χαμό της.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ της 20ης Μαΐου 2012
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΜΑΛΑΜΗ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 20.05.2012 για τον άδικο χαμό της Δημοτικής Συμβούλου Φρειδερίκης Μαλάμη και αποφάσισε ομόφωνα :
Η κηδεία της εκλιπούσης να γίνει με δαπάνη του Δήμου.
Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξώδιο ακολουθία την Τρίτη, 22.05.2012, ώρα 5.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνα στην Τερψιθέα.
Να εκφωνήσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας τον επικήδειο λόγο, στον οποίο θα εξάρει την προσωπικότητα και την προσφορά της στο Δήμο ως Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ.
Να κυματίζει η σημαία μεσίστια στο Δημοτικό κατάστημα. 
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της εκλιπούσης.
Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.


Ψήφισμα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Αντιπροέδρου του Κ.Α.Π.ΠΑ. Μαλάμη Φρειδερίκης


Το Ν.Π .Δ.Δ με την επωνυμία “Κοινωνική Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση” (Κ.Α.Π.ΠΑ) Δήμου Γλυφάδας  μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Αντιπροέδρου του Κ.Α.Π.ΠΑ. Μαλάμη Φρειδερίκης το Σάββατο 19-5-2012 και της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. αφού εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εισηγούμαι στο Σώμα τη λήψη απόφασης 
α) να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ.
β) οι σημαίες του Ν.Π.Δ.Δ. να είναι μεσίστιες για 3 ημέρες και
γ) να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να παραστούν στη κηδεία.
Η κηδεία της εκλιπούσης έγινε στο παλιό νεκροταφείο της πόλης την Τρίτη 22 Μαΐου και ώρα 17.00 ενώ ο καφές από την οικογένεια δόθηκε στο γκολφ Γλυφάδας.
Τη θέση της Φρειδερίκης Μαλάμη στο δημοτικό συμβούλιο παίρνει ο Γιάννης Γκέκας.


«Άνοιξε» το παλιό νεκροταφείο
Στο ίδιο έκτακτο συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση να ανοίξει το παλιό νεκροταφείο προκειμένου να ταφεί η δημοτική σύμβουλος, όπως επίσης και η απόφαση να παραμείνει ανοιχτό έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση και προβεί στην επίλυση αυτού του μείζονος θέματος.
Σε τακτική συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Μαΐου επικυρώθηκε η προαναφερθείσα απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι αποφάσεις 282 και 289 με τις οποίες έκλεισε το κοιμητήριο, ενώ προτάθηκε επίσης όλοι οι δημότες που απεβίωσαν από τον Αύγουστο του 2011 έως και το Μάιο του 2012 «δικαιούνται» δωρεάν οστεοφυλάκια.


Ευχαριστήρια επιστολή του συζύγου της 
Προς τον κόσμο:
Από τα βάθη της ψυχής μου ευχαριστώ όλους, όσους συμπαραστάθηκαν στις δύσκολές ώρες του αποχωρισμού της συζύγου μου και μάνας των παιδιών μου    Φρειδερίκης Μαλάμη – Κολοβού από τον μάταιο τούτο κόσμο, παρευρισκόμενοι στην εξόδιο ακολουθία. 
Η αμέριστη αγάπη του κόσμου και οι εκδηλώσεις λύπης για τον πρόωρο χαμό της απαλύνουν και επιμερίζουν ελαφρώνοντας τον πόνο  μας για την απώλεια της.
 Για μας υπήρξε μια καλή, αξιαγάπητη σύντροφος, σύζυγος και μητέρα και για σας όπως πολλές φορές μου είπατε ο δικός σας άνθρωπος. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε 
Καλό σου ταξίδι Φρίντα μου.
 Ο σύζυγος σου Βασίλης 


Προς τον Δήμαρχο και Δ.Σ:
Κα Σάκκου Άννα
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κον Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη
Κα   Λυγνού Αθηνά
Κον Τάσσο Σταύρο
Κον Λανδράκη Στυλιανό
Κον Βάκκα Νικόλαο 
Κον Ταστάνη Αναστάσιο


Κύριε Δήμαρχε,
Μέσα από τον αβάσταχτο πόνο για τον χαμό της πολυαγαπημένης μου συζύγου Φρειδερίκης, και μητέρας των δύο παιδιών μας, που για τριάντα χρόνια στάθηκε στο πλευρό μου, αρωγός και συμπαραστάτης στις όποιες δυσκολίες της ζωής, θέλω να εκφράσω τόσο σε σας όσο και στο σύνολο των μελών του Δημοτικού  Συμβουλίου , την απέραντη ευγνωμοσύνη μου για την στήριξή σας.
Η αναγνώριση του έργου της εκλιπούσης, από την τοπική κοινωνία της πόλης μας, με την ογκώδη παρουσία των συμπολιτών μας στην εξόδιο ακολουθία, απάλυνε κατά ένα μικρό μέρος την θλίψη της οικογενείας μας, δίνοντας μας, κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον ανηφορικό δρόμο της ζωής χωρίς ΕΚΕΙΝΗ   
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας


Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλειος Κολοβός


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 989/26.5.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου