Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

bmPUZZLE


Κάνε το κομμάτι σου με ένα... PUZZLE!
Δημιουργώ, διασκεδάζω, πρωτοτυπώ....

Λίγο ο χειμώνας, λίγο η οικονομική κρίση όλο και περισσότεροι μένουμε στα σπίτια μας και προτιμάμε φιλικές παρέες για να περάσουμε τα βράδια μας. Αλλά και τις καθημερινές ημέρες που οι απαιτήσεις είναι πολλές και η κούραση αρκετή, μας αρέσει να ξεκουραζόμαστε και να απολαμβάνουμε το δικό μας χώρο. Ένας τρόπος πρωτότυπης διασκέδασης είναι τα puzzle. Είτε μόνος σου είτε με παρέα μπορείς να δημιουργήσεις, να διασκεδάσεις και να χαλαρώσεις. Το «ΠΑΛΜΟΡΑΜΑ» συνάντησε το Μάριο και τη Βούλα από το bmPUZZLE. Εκείνοι μας εξηγούν για ποιο λόγο ασχολήθηκαν με αυτό το είδος, γιατί ορισμένοι το προτιμούν ακόμα και για δώρο και πως ένα puzzle μπορεί να γίνει … «προσωπική» υπόθεση όταν καλείσαι να συναρμολογήσεις την ίδια τη φωτογραφία σου!

[Π]: θέλεις να κάνεις το κομμάτι σου;
BMP: Εννοείται!!!!  Και το κάνω εδώ και πολλά χρόνια.. μέχρι που αποφασίσαμε να δώσουμε και σε άλλους τη δυνατότητα αυτή. Πάντα ψάχναμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία puzzle αλλά βρίσκαμε τα ίδια θέματα παντού. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιδέα για να ξεκινήσουμε το δικό μας μαγαζί. Θέλουμε να μπορεί κάποιος να βρεί σε εμάς από το πιο συνηθισμένο σχέδιο μέχρι το πιο διαφορετικό και προτότυπο και γι’ αυτό προσπαθούμε καθημερινά να διευρύνουμε την γκάμα των puzzle που έχουμε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην ποιότητα όσο και στην ασφάλεια.

[Π]: Μπορεί το puzzle να έχει… αντίπαλο;
BMP: Αντίπαλο;!! Δεν νομίζω πως μπορεί εύκολα να βρει αντίπαλο γιατί είναι ένα χόμπυ που μπορεί να είναι και ατομικό και «παρείστικο»!!! Ίσως ο μόνος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ένα puzzle είναι ένα πολύ καλό βιβλίο. Δεν νομίζω πως μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!!

[Π]: Ενόψει οικονομικής κρίσης ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια και περνάει οικογενειακές βραδιές με επιτραπέζια. Τα puzzle συγκαταλέγονται στα επιτραπέζια;
BMP: Είναι ένα είδος επιτραπέζιου αλλά δεν μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία με αυτά. Άλλωστε τα puzzle ξεκίνησαν περίπου 1929, έτος παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με πενιχρά εισοδήματα, η οικιακή διασκέδαση των puzzle αντικατέστησε την διασκέδαση των εστιατορίων και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πως ίσως και τώρα που ζούμε σε μία αντίστοιχη εποχή είναι μία οικογενειακή αλλά και παρείστικη διασκέδαση.                           

[Π]: Το puzzle έχει περιορισμό στην ηλικία;
BMP: Το puzzle είναι για όλες τις ηλικίες!  Ανοίγοντας κάθε κουτί, ένας κόσμος φαντασίας ξετυλίγεται κομμάτι κομμάτι. Είναι ένας κόσμος που είναι φτιαγμένος για κάθε ηλικία, αφού υπάρχουν παζλ για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

[Π]: Μπορεί κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα puzzle να ξεκινήσει και να αποκομίσει μια ευχάριστη εμπειρία ούτως ώστε να καταλήξει και ως χόμπυ;
BMP: Μα και βέβαια!!!!! Άλλωστε είναι χόμπυ ενηλίκων σχεδόν κατά αποκλειστικότητα, οπότε μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Πολλές φορές παρομοιάζω τα puzzle με το βιβλίο, ένα βιβλίο δεν το τελειώνεις εύκολα σε μια μέρα. Έτσι και το puzzle. Θέλει το χρόνο του και το μεράκι του.


[Π]: Υπάρχουν βαθμίδες δυσκολίας; Από το πολύ εύκολο έως το πολύ δύσκολο ή αυτό γίνεται μόνο κατά βάση της ηλικίας;
BMP: Κατά βάση τα παιδικά puzzle είναι πιο εύκολα γιατί έχουν μεγάλα κομμάτια και έντονα χρώματα. Τα παζλ ενηλίκων τα οποία ξεκινούν από τα 1.000 κομμάτια και φτάνουν μέχρι και 32.000, που είναι αυτή τη στιγμή νομίζω το μεγαλύτερο, γιατί όπως καταλαβαίνετε συνεχώς αλλάζουν τα τεμάχια λόγω ανταγωνισμού, έχουν βαθμούς δυσκολίας. Ένα puzzle για παράδειγμα με μαύρο ή κατάλευκο φόντο είναι αρκετά δύσκολο. Γενικά η δυσκολία σε ένα puzzle έχει να κάνει με το πόσο έντονα και διαφορετικά είναι τα χρώματά του, το μέγεθος του puzzle αλλά και των κομματιών και η ενναλλαγή των εικόνων. Υπάρχουν για παράδειγμα puzzle για αρκετά τολμηρούς του είδους, τα οποία είναι εκτυπωμένα και στις δύο όψεις. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά για το βαθμό δυσκολίας ενός puzzle.

[Π]: Εκτός από τα puzzle έχετε κι άλλα είδη παιχνιδιών στο κατάστημα σας;
BMP: Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα puzzle. Στο μέλλον σκεφτόμαστε να φέρουμε κάποια επιτραπέζια παιχνίδια ενηλίκων, αλλά προς το παρόν συνεχίζουμε τη «διατριβή» μας στο κόσμο των puzzle.
 
[Π]: Θα μπορούσε κάποιος που έχει μια φωτογραφία να την κάνει puzzle και να το δώσει στους φίλους του ή να το κρατήσει και.. ο ίδιος;
BMP: Φυσικά! Μπορεί να μας φέρει τη φωτογραφία ή ακόμα και να μας την στείλει με email και εμείς θα αναλάβουμε όλα τα άλλα. Θα έλεγα πως είναι και ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο, ειδικά για κάποιον ο οποίος είναι λάτρης του είδους.

[Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΛΜΟΡΑΜΑ 221/14.1.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου