Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γλυφάδα: Ανακοίνωση του Δημήτρη Καραπάνου προς όλους τους Δημότες



14.12.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς όλους τους Δημότες

Με τις υπ’ αριθ. 371 και 372 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσφατα, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η αγορά δύο γειτονικών μεταξύ των οικοπέδων συνολικής επιφανείας 6.805,81 τ.μ  και συνολικής αξίας 8.779494 ευρώ με  τιμή αγοράς 1290 ευρώ το τ.μ.
Τα οικόπεδα βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα 477 και 464 στην περιοχή Καρβελά.
Κατά σύμπτωση στο ίδιο Ο.Τ. 477 το 2008, πριν τη σημερινή απραξία και κάμψη της κτηματαγοράς, ο Δήμος αγόρασε ένα στρέμμα με 1050 ευρώ το τ.μ. ήτοι σήμερα 23% ακριβότερα, χωρίς αυτό να δικαιολογείται.
Οι αποφάσεις  αυτές ελήφθησαν με την περιορισμένης διαφάνειας διαδικασία της απ’ ευθείας αγοράς, την οποία επιτρέπει ο Νόμος μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ταυτόχρονα, οι οποίες όμως εδώ δεν υφίστανται. Ο Νόμος γενικώς απαιτεί να τηρείται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Την μόνη απολύτως διαφανή διαδικασία, διασφαλίζουσα το Δημόσιο συμφέρον, χωρίς παράλληλα να παραβλάπτεται το αποδεδειγμένα  έννομο συμφέρον τρίτων ιδιωτών. Αυτήν την διαδικασία πρόκρινε  και αποφάσισε απολύτως σύννομα πέρυσι τον Αύγουστο το ΔΣ με τις υπ’ αριθ. 359 και 360 αποφάσεις του, δια να περιέλθουν τα οικόπεδα αυτά στον Δήμο. Μάλιστα τις αποφάσεις αυτές οι ‘’φερόμενοι’’ ως ιδιοκτήτες των οικοπέδων προσέβαλαν με προσφυγές των οι οποίες όμως απερρίφθησαν. Οι σύννομες αυτές αποφάσεις ουδέποτε μέχρι σήμερα ανεκλήθησαν από τον Δήμο και μάλιστα έχουν δεσμευτεί  στον προϋπολογισμό του Δήμου 9.000.000  περίπου ευρώ για την υλοποίηση των.!!!!!
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που ελήφθησαν οι παραπάνω  καταφανώς με σύννομες αποφάσεις απ’ ευθείας αγοράς, συνέβηκαν πολλά απαράδεκτα γεγονότα που δεν τιμούν το κύρος των διαδικασιών, του αξιώματος του Δημοτικού Άρχοντα και του Δημοτικού Συμβουλίου ως οργάνου τοπικής Διοίκησης.
Λυπάμαι βαθύτατα για τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίσθηκα μετά την από 11-11-2011 Ανοικτή επιστολή μου προς τον  Δήμαρχο, την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Για όλους αυτούς τους λόγους, και αρκετούς άλλους, όπως πχ το προφανές άδικον  και αντισυνταγματικόν της διαθέσεως του 73% των 12.000.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν ανταποδοτικά από όλους τους Γλυφαδιώτες επί πολλά χρόνια, υπέρ  μιας περιοχής ήδη περιβαλλοντολογικά  αναβαθμισμένης, σε σύγκριση με άλλες πολυπληθέστερες και καταφανέστατα υποβαθμισμένες ως πχ η Τερψιθέα, κατέθεσα χθες προσφυγή ακύρωσης  των αποφάσεων αυτών, ενώπιον του Γ. Γραμματέα Αττικής με το αίτημα να αποφανθή και επί των επτά προβαλλομένων εκ μέρους μου  λόγων ακυρότητος. Ζήτησα επίσης, εάν δεν του επαρκεί το δίμηνον του Νόμου, να διατάξει την αναστολή εκτελέσεων των προσβαλλόμενων αποφάσεων, ώστε να μην επισυμβεί η  σιωπηρή έγκριση αυτών .
Το πλήρες κείμενο της προσφυγής μου θα δημοσιευθή στα δύο επόμενα  φύλλα της μόνης τακτά εκδιδομένης εφημερίδος στην Γλυφάδα, «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», από την αποκλειστικής μου  ευθύνης στήλη, «ΗΧΟΙ και ΑΠΟΗΧΟΙ».

Δημήτριος Καραπάνος

[Δημοσιεύεται στο φύλλο του ΠΑΛΜΟΥ 966 17.12.2011]

1 σχόλιο: