Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αλλαγή εποχής για το Ε.Α.Κ. Γλυφάδας



Ο Πρόεδρος του ΕΑΚΝ/ΑΚ
κ. Περικλής Λύτρας


Το ΕΑΚ Γλυφάδας μπορεί παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας μαζί όμως με την παραχώρηση του μεταφέρθηκαν και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει πλέον ο Δήμος για τη λειτουργία του. Ο Πρόεδρος του ΕΑΚΝ/ΑΚ κ. Περικλής Λύτρας αν και βρίσκεται σε αυτή τη θέση μόλις δυο μήνες, είχε ήδη βάλει σε πρόγραμμα τα προβλήματα του ενοποιημένου οργανισμού και είχε δώσει έμφαση και στα προβλήματα του ΕΑΚ Γλυφάδας. Με αφορμή την πρόσφατη μεταφορά του ΕΑΚ Γλυφάδας στο Δήμο δήλωσε ατον ΠΑΛΜΟ ότι «το ΕΑΚ δεν μας ήταν βάρος. Ήταν ένας ακόμη οργανισμός που μετά τις συγχωνεύσεις που έγιναν προ έξι μηνών αν και μόλις δυο μήνες διοίκηση είχαμε δρομολογήσει. Βάσει νόμου μας το πήραν και δεν έχουμε παρά να τηρήσουμε τη νομιμότητα». Και έκλεισε την δήλωση του λέγοντας πως αν ο Δήμος δεν μπορεί να το λειτουργήσει με μεγάλη μας χαρά θα το χειριζόμασταν και πάλι. Μάλιστα ο κ. Λύτρας έστειλε στις 16 Φεβρουαρίου επιστολή στο Δήμαρχο Γλυφάδας προκειμένου να διαχωριστούν οι ενέργειες του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με αυτές του Δήμου και για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του με τους υπόλοιπους οργανισμούς η Διοίκηση. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου πληροφορηθήκαμε, ότι ο Δήμος Γλυφάδας θα αναλάβει το Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» το οποίο μέχρι τώρα ανήκε στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά.
Αναμένοντας τη γνωστοποίηση των ενεργειών σας  επί του θέματος για την οριστικοποίηση των όποιων αλλαγών επέρχονται με το νέο νόμο και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, σας κάνουμε γνωστό ότι η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά :
α) διακόπτει από σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2012 την παροχή οιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης προς το Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας».
β) απαιτεί την επιστροφή των δαπανών που καταβλήθηκαν για το γυμναστήριο αυτό (όπως, λ.χ.  πετρέλαιο, αντλίες για τις πισίνες κ.ά.) από τον προϋπολογισμό του.
γ) ζητά την άμεση εισροή των οφειλών προς το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά μέχρι και την ημερομηνία ένταξής του στο Δήμο σας από όλους μισθωτές.
δ) την άμεση απόδοση όλων των περιουσιακών στοιχείων του εν λόγω     Γυμναστηρίου (Η/Υ, εκτυπωτές, φαξ, τραπέζια, γραφική ύλη, κ.ά.).
Με φιλικούς χαιρετισμούς,      
Για την Επιτροπή Διοίκησης ΕΑΚΝ/ΑΚ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καθηγητής Περικλής ΛΥΤΡΑΣ»


ο Οδυσσέας Κορακίδης,
Ταμίας Διοικούσας Επιτροπής
 
Για την παραχώρηση του ΕΑΚ Γλυφάδας στο Δήμο, δήλωση έκανε αποκλειστικά στον ΠΑΛΜΟ και ο Οδυσσέας Κορακίδης, Ταμίας Διοικούσας Επιτροπής.
«Η εξέλιξη αυτή ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενη καθώς οι θέσεις και οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση του Δήμου Γλυφάδας ήταν ήδη γνωστές. Ως μέλος της Διοίκησης του ενοποιημένου πλέον Αγίου Κοσμά είναι αυτονόητο πως οφείλω να στηρίξω και να προστατέψω τα δικαιώματα του φορέα στη διοίκηση του οποίου μετέχω. Και θέλω να είναι ξεκάθαρο πως έχουμε τους πόρους και τις γνώσεις που απαιτούνται για να μπορούσαμε να λειτουργούσαμε το ΕΑΚ Γλυφάδας, όπως ασφαλώς και την ανάλογη διάθεση.
Ως άνθρωπος προερχόμενος από την Αυτοδιοίκηση βέβαια οφείλω να πω ότι είναι απόλυτα σεβαστός και κατανοητός ο αγώνας του Δήμου Γλυφάδας να αυτό-διαχειρίζεται τις αθλητικές δομές εντός των ορίων του Δήμου. Αυτό άλλωστε παραμένει διαχρονικό αίτημα αρκετών Δήμων. Οφείλω όμως την ίδια στιγμή να επισημάνω πως αυτή η αυτοδιαχείριση με την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Δήμοι, δε θα είναι εύκολη υπόθεση, το αντίθετο θα έλεγα.
Εγώ να ευχηθώ να πάνε όλα καλά βέβαια γιατί εν’ τέλει απ όποια θέση και αν βρισκόμαστε ο στόχος οφείλει να είναι ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τον πολίτη».


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 976/25.2.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου