Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στο δήμο Γλυφάδας…Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ

25.000 € δόθηκαν για το 3ημερο βιωματικό εργαστήρι 


Ποιο είναι αυτό; Λογικό η πλειοψηφία των δημοτών να έχει άγνοια και να μην προσέλθει στο 3ημερο βιωματικό εργαστήρι που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και φιλοξένησε το Δήμαρχο και εκπροσώπους από την πόλη της Marinaleda. Το βιωματικό εργαστήρι έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου στο δημαρχείο της Γλυφάδας και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που προσήλθαν να το παρακολουθήσουν.
Θέμα του ήταν οι εθελοντές σε συνθήκες φτώχειας – πολύ σημαίνοντα πρόσωπα.
Για να εγκριθεί η δαπάνη των 25.000 ευρώ που θα διέθετε ο δήμος της Γλυφάδας για την εκδήλωση έγινε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19 Ιουνίου. Πολλοί οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κυρίως που στάθηκαν στο υψηλό ποσό και τόνισαν πως θα ήταν προτιμότερο αυτά τα χρήματα να τα διέθεταν σε φτωχές οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη και όχι σε κάποιο συνέδριο που θα μιλάει για τη φτώχεια τους.
Η κ. Αθηνά Λυγνού δημοτική σύμβουλος, το τόνισε επανειλλημένα άλλωστε πως είναι πολλά τα λεφτά και για μια οικογένεια της Γλυφάδας ίσως να σημαίνουν πολύ περισσότερα.
Και ο Τάσος Ταστάνης, δημοτικός σύμβουλος, με τη σειρά του ρώτησε εύλογα... “Μπορεί κάποιος να μας πει που διατέθηκαν αυτά τα 25.000 χιλιάδες ευρώ  μέσα σε 5 μέρες; Πόσο κόστισαν τα  εισιτήρια του Ισπανού Δημάρχου; Πόσο το ξενοδοχείο του; Πόσο το φαγητό του; Πόσο τα «coffee break» ,ποία ήταν τα έξοδα της διοργάνωσης; Για να βγάλει ένας εργαζόμενος των 500 ευρώ το μήνα αυτά τα 25.000 € πρέπει να δουλεύει 4 ολόκληρα χρόνια.”
Τέλος, το γεγονός ότι οι ενέργειες από μέρους της δημοτικής αρχής έγιναν αργοποριμένα για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης δεν έδωσε τη δυνατότητα στο δήμο να ενημερώσει εγκαίρως για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστοι οι παρευρισκόμενοι και οι καλεσμένοι να αποκομίσουν την εντύπωση ότι στο Δήμο της Γλυφάδας ότι γίνεται... γίνεται μεταξύ τους!!!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 994/30.6.2012]

1 σχόλιο:

  1. e-mail: glyfsec@xinis.com
    Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33
    ΤΗΛ:. 2109640117, 2109604783 - 800 11 919191 (24ωρη ανοιχτή γραμμή χωρίς χρέωση)

    ΙΕΚ ΞΥΝΗ- Σπουδές υψηλού επιπέδου στα επαγγέλματα Υγείας από το κορυφαίο ΙΕΚ των Νοτίων Προαστίων

    Σπουδάστε περιζήτητες ειδικότητες του Τομέα Υγείας και δημιουργείστε το πιο ισχυρό βιογραφικό, σε ένα από τα μεγαλύτερα ΙΕΚ που αντιπροσωπεύουν επάξια τις σπουδές του κλάδου της Υγείας.

    Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, η πρώτη επιλογή εκατοντάδων νέων στις σπουδές επαγγελμάτων Υγείας στα Νότια Προάστια, σας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε σπουδές υψηλού επιπέδου, σε σύγχρονες και ανταγωνιστικές ειδικότητες, όπως: Β. Φαρμακοποιού, Β. Φυσικοθεραπευτή, Διαιτητική, Νοσηλευτική Χειρουργείου, Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων, Νοσηλευτική Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Νοσηλευτική Τραυματολογίας.

    Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σας παρέχουν την πλέον εγγυημένη ποιότητα σπουδών, υψηλό επίπεδο θεωρητικής, αλλά και πρακτικής κατάρτισης σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, προσαρμοσμένα στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις της κάθε ειδικότητας, διασφαλίζοντας για εσάς επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχή σταδιοδρομία. Στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ δημιουργείτε το πιο ισχυρό βιογραφικό, μέσα από κορυφαίες επιστημονικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις που σας προσφέρει το «Xinis Education Festival», το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Στον τομέα της Υγείας, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σας προσφέρουν σπουδές ποιότητας και κύρους, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας. 55 χρόνια τώρα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στηρίζει τις επαγγελματικές προοπτικές της νέας γενιάς, με ειδικότητες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, που προσφέρουν παράλληλα στην κοινωνία, την υγεία και τον άνθρωπο.
    ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Σύμβολο επαγγελματικής επιτυχίας στα επαγγέλματα Υγείας!
    http://www.iek-xini.edu.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή