Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Από τις ΝΕΕΣ περικοπές στους παιδικούς...ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ


Εκτός θα μείνουν 53.000 νήπια και βρέφη
Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις 30 Αυγούστου
Κινητοποίηση στους Δήμους για να «ανοίξουν» οι παιδικοί σταθμοί χωρίς προβλήματα


Νέες περικοπές από την κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία, όπως υπολογίζεται, από 53.000 νήπια και βρέφη. Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω θέρους και αμέσως προκάλεσε αναστάτωση σε Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους αλλά και σε οικογένειες.
Ο Αύγουστος είθισται να προτιμάται για τέτοιου είδους ενέργειες και ανακοινώσεις δεδομένης της σίγουρης απουσίας της πλειοψηφίας των δημοτών λόγω των θερινών διακοπών τους. Τον Αύγουστο συμβαίνουν αρκετά, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε κεντρικό, με αποτέλεσμα οι δημότες – πολίτες ερχόμενοι στην έδρα τους μετά το πέρας των διακοπών τους να έρχονται αντιμέτωποι με ένα σωρό συνήθως δυσάρεστων εκπλήξεων.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. προέβη αμέσως σε ανακοίνωση στην οποία κατακρίνει «την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 29%, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει δηλαδή, την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους.
Εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Ήδη, την τελευταία τριετία έχουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 60%, πρωτόγνωρες συγχωνεύσεις Δήμων και Νομικών Προσώπων (-81%), δραματικές μειώσεις αιρετών και των αμοιβών τους. Μειώσεις οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς, στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλα είναι κάποιες από τις δομές που αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ’ επέκταση θα λείψουν από τους συμπολίτες μας που τόσο έχουν ανάγκη με την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Επομένως, οι νέες περικοπές κατά 29% θέτουν επιτακτικά το θέμα: Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το μόνο δημόσιο φορέα – που παρά τα όποια του προβλήματα – εξακολουθεί να έχει επιχειρησιακή ετοιμότητα, να δρα άμεσα και αποτελεσματικά με ένα πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών υπέρ των πολιτών; Εάν ΝΑΙ, τότε η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Δήμοι θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους και γι’ αυτό οφείλει άμεσα να αλλάξει  την πολιτική της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ΚΕΔΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την αρνητική εξέλιξη θα προχωρήσει σε ενημέρωση της κοινής γνώμης για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Περιφερειακές συσκέψεις στις 13 ΠΕΔ και θα συνεχίσει τις επαφές της με τα κόμματα, και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που έγινε στις 3 Αυγούστου αποφάσισε:
Να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της ακραίας οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα.
Να συνεχιστούν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Να προχωρήσει σε 13 ενημερωτικές περιφερειακές συσκέψεις.
Να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα και τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι.
Του Διοικητικού Συμβουλίου της 3ης Αυγούστου είχε προηγηθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στη διάρκεια των οποίων οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι με τις νέες και πέραν κάθε λογικής περικοπές άμεσα αρκετοί δήμοι οδηγούνται σε στάση πληρωμών και αμέσως μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι.
 Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι οι επιχορηγήσεις Αυγούστου – Δεκεμβρίου για τους 325 δήμους της χώρας αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω και να «προσγειωθούν» στα 70 εκ. ευρώ το μήνα, από 135 εκ. που ήταν μέχρι τον Ιούνιο και 96 εκ. ευρώ τον Ιούλιο. Επίσης ότι το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για το 2012 ανέρχεται στα 2,3 δις – και όχι στα 2,7 δις ευρώ –  εκ των οποίων όμως, πάνω από 1 δις πηγαίνει για τη χρηματοδότηση υποχρεώσεων του ίδιου του κράτους, δηλαδή την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τη μεταφορά μαθητών, τις μισθώσεις σχολείων.
 «Κατανοούμε απολύτως ότι η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται σε ένα άλλο περιβάλλον από αυτό που γνωρίζαμε, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Όμως με τις νέες περικοπές, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλες κοινωνικές δομές αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ΄ επέκταση κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες θα λείψουν από το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας.
Η κατάσταση που βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δραματική. Πρέπει να αντιδράσουμε και θα αντιδράσουμε διότι οι επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας – και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες -  από την κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι πολύ πιο μεγάλες από την κατάρρευση του ίδιου του κράτους. Για αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, για να αποτραπούν αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις».
Και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Νίκος Σαράντης σε δήλωση του στις 8 Αυγούστου Καταγγέλλει «απερίφραστα αυτή την πολιτική που αφήνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών, όπως αφήνει τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων να διαλυθούν και την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη να υποβαθμιστεί». Και συνεχίζει «Ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται».

Γιάννης Νιτερόπουλος: «οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα λειτουργήσουν στην πλήρη τους δυναμικότητα»

Αισιόδοξος ότι η πολιτεία θα ανταποκριθεί και ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα λειτουργήσουν στην πλήρη τους δυναμικότητα, δήλωσε στον «Παλμό» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, Γιάννης Νιτερόπουλος. Ο δημοτικός σύμβουλος επισήμανε πάντως ότι με τα σημερινά δεδομένα και το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, τον Σεπτέμβριο οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί μπορούν να δεχτούν μόλις 25 παιδιά. Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες ανέρχονται σε 260.
«Είχα απευθύνει μια επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Εργασίας υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος μας να λειτουργήσει τρεις παιδικούς σταθμούς βάσει των υποδομών του και να μην το κάνει επειδή δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούν όλοι οι εργαζόμενοι», είπε ο Γ. Νιτερόπουλος. «Το θέμα ανακινήθηκε και γνωρίζω ότι το αίτημά μας εξετάζεται με συμπάθεια», συμπλήρωσε.
Βάσει της μοριοδότησης, ο πίνακας κατάταξης θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ προβλέπεται διάστημα  ενός δεκαημέρου για ενστάσεις. Ανάλογα με την έκβαση του αιτήματος για προσλήψεις θα εξαρτηθεί ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά, πάντα με βάση τον πίνακα κατάταξης.

Δημήτρης Τσακίρης: «Σκοπός μας είναι να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί με τον αριθμό προσωπικού όπως εμείς έχουμε προγραμματίσει»

Μετά από σχετική ερώτηση μας στον αντιπρόεδρο του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας κ. Δημήτρη Τσακίρη σχετικά με μείωση προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας αναφέρει: «Μείωση του ελλείμματος του κράτους δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της κοινωνικής συνοχής και της κατάργησης, ουσιαστικά της λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Μείωση του προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς σημαίνει μεγαλύτερος αριθμός παιδιών που δεν θα επιλεγούν συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Τα τεράστια, μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που διέπουν τους πολίτες, δημότες καθιστούν αναγκαία τι μη μείωση του προσωπικού. Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύει την υπάρξει ενός υπέρτατου αγαθού αυτού των παιδικών σταθμών. Αγαθό γιατί ο σκοπός και ο στόχος του παιδικού σταθμού δεν είναι μόνο η φύλαξη αλλά η διαπαιδαγώγηση, ο παιδαγωγικός του ρόλος.
Σκοπός μας είναι να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί με τον αριθμό προσωπικού όπως εμείς έχουμε προγραμματίσει και έχουμε στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε μεγάλο αριθμό των αιτούντων. Γι αυτό πιέζουμε και απαιτούμε στην μη μείωση του προσωπικού των παιδικών σταθμών στη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουν οι οικογένειες.
Ο δήμος Γλυφάδας χρειάζεται νέο παιδικό σταθμό και ευχαριστούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την καταρχήν ομόφωνη απόφαση μας περί ίδρυσης νέου παιδικού σταθμού. Σας αναφέρω ότι οι αιτήσεις για την επιλογή παιδιών στο δήμο μας αγγίζουν τον αριθμό των 1000.
Ως δήμος δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε αριθμό επιλογής παιδιών αν δεν έχουμε τον αριθμό του προσωπικού το οποίο δίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θέλουμε την κατανόηση όλων των δημοτών που αγωνιούν και προγραμματίζουν την ζωή τους σε ένα αβέβαιο μέλλον».

Χρήστος Βλάχος: «Ο δήμος ζήτησε 415 θέσεις και του ενέκριναν μόνο 65»

Ο κ. Βλάχος, πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού δήλωσε στον «Παλμό» ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν αν στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι είναι μόλις 45 αντί για 89. Ο δήμος «έχει ανάγκη από 35 τουλάχιστον άτομα επιπλέον», σύμφωνα με τον κ. Βλάχο.
Εξάλλου, η γενικότερη οικονομική δυσπραγία, οι συνεχείς περικοπές και τα γραφειοκρατικά προβλήματα αναγκάζουν τη διοίκηση του δήμου σε συνεννόηση με τους γονείς των παιδιών, να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει ο παιδικός σταθμός της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο οποίος βρίσκεται στο πρώην αεροδρόμιο και παραμένει ανενεργός, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αρκετά παιδιά που θα μείνουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μιας και οι αιτήσεις έχουν φθάσει τις 1000, την ώρα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερα από 700 παιδιά.

Νίκος Παπανικολάου: «Εντελώς αιφνιδιαστικά μας ενημέρωσαν ότι από τις 175 εγκεκριμένες οι υλοποιήσιμες δεν θα ξεπεράσουν τελικά τις 50 θέσεις»

Ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Αλίμου κ. Νίκος Παπανικολάου δήλωσε αποκλειστικά στον ΠΑΛΜΟ πως: «Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών σταθμών. Εμείς είχαμε έγκυρα φροντίσει και είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 175 θέσεις οι οποίες με έγγραφη ενημέρωση της ΕΕΤΑ εγκρίθηκαν στο σύνολό τους. Εντελώς αιφνιδιαστικά μας ενημέρωσαν ότι από τις 175 εγκεκριμένες οι υλοποιήσιμες δεν θα ξεπεράσουν τελικά τις 50 θέσεις.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και γενικότερα στη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Διότι με αυτά τα δεδομένα τα μισά και πλέον παιδιά σε σχέση με την περσινή χρονιά θα μείνουν εκτός.
Εμείς ως Δήμος με άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Κου Ορφανού Θάνου στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους Υπουργούς όπου ζητάμε την άρση αυτής της απόφασης.
Είμαστε σε συνεννόηση με τους άλλους Δήμους και τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης για τις επόμενες αντιδράσεις μας».

Και ο κ. Οδυσσέας Κορακίδης, μέλος των δημοτικών παιδικών σταθμών, αναφέρει: «Οι περικοπές της τάξης του 80% στο πρόγραμμα επιδότησης τροφείων είναι πέρα και έξω από κάθε λογική. Πόσο μάλλον που έχει γίνει ήδη μείωση στο ποσό της επιδότησης κατά 25% περίπου. Αν σε αυτήν την οικονομική συγκυρία, με τις δυσκολίες που περνά η Ελληνική οικογένεια, απαιτούνται για την «σωτηρία» της χώρας 20 εκ ευρώ που περίπου ήταν η Εθνική Συμμετοχή για το πρόγραμμα που κατά κύριο λόγο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. τότε θα πρέπει να προβληματιζόμαστε για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Εμείς ως Δήμος και με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Θάνου Ορφανού αντιδράσαμε άμεσα, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι και η ΚΕΔΕ. Νομίζω όμως πως πρέπει να πούμε με ξεκάθαρο τρόπο στις ηγεσίες των Υπουργείων ότι αν δεν ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση τους τον Σεπτέμβρη δεν θα μπορέσουμε και δεν πρέπει υπό αυτές τις συνθήκες να ανοίξουμε τους σταθμούς. Να επωμιστούν οι ίδιοι το βάρος και την κοινωνική αναστάτωση μιας τέτοιας απόφασης. Οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν μπορεί να είναι διακοσμητικοί, εξυπηρετούν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ ανάγκες ανθρώπων με χαμηλά, πολύ χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να στηριχτούν. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή»;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας είχε από την πρώτη στιγμή τονίσει ότι ο Καλλικράτης αποτελούσε την προέκταση της κεντρικής πολιτικής που σα στόχο είχε τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Εχθρός αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Σύμμαχος και αφεντικό της η πλουτοκρατία, στρατηγείο της η Ε.Ε.
Με την πολιτική αυτή κατακρεουργούνται οι μισθοί και οι συντάξεις. Καταργείται η μόνιμη, σταθερή δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Εφαρμόζονται χαράτσια που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
Η δημοτική αρχή δε δίνει λύση στα προβλήματα στηρίζοντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και διαμορφώνοντας μια τραγική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε υπεράριθμα τμήματα, 40 ώρες παραπάνω και με μείωση 40% του μισθού τους. Οι 2μηνίτες συμβασιούχοι οδηγούνται απλήρωτοι στην ανεργία. Η δε 8μηνίτες με μπλοκάκι που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά φθηνό εργατικό δυναμικό μετατρέποντας έτσι το ιερό δικαίωμα της εργασίας σε ανάπτυξη της ανεργίας.
Ζητούνται τροφεία από τις λαϊκές οικογένειες ενώ ταυτόχρονα οι παροχές προς το παιδί μειώνονται και οι σταθμοί μετατρέπονται σε χώρους παιδοφύλαξης αφού η συνεχής εναλλαγή του προσωπικού δεν επιτρέπει τη δημιουργία των απαραίτητων για την ηλικία αυτή δεσμών μεταξύ παιδαγωγού και παιδιών.
Σε αυτό το ζοφερό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα περιβάλλον ήρθαν να προστεθούν και οι επιπλέον περικοπές στα κονδύλια για τους παιδικούς σταθμούς αλλά και των τοπικών Διοικήσεων γενικά.
Ο στόχος είναι προφανής. Να παραδοθούν όλα και οι παιδικοί σταθμοί στις άναρχες δυνάμεις της αγοράς που λειτουργούν με αποκλειστικό στόχο το κέρδος και όχι την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο Γλυφάδας καλούν τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να απαιτήσουν:
- Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με επαρκή και κατάλληλα κτήρια, υποδομές, φαγητό καλής ποιότητας, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
- Κάθε παιδί ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτό τον τόπο έχει το δικαίωμα να πάει σε βρεφονηπιακό σταθμό.
- Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να μη γίνει καμία απόλυση.
- Προσλήψεις όλου του προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις έργου.
- Κτηριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, κρατικής περιουσίας ή της περιουσίας άλλων κρατικών φορέων και χρήση της για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Καμία πληρωμή από τους γονείς. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.
Κανένας εφησυχασμός. Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι στην ευθύνη μας.
Μόνιμη λύση για το λαό είναι αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1001/18.8.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου