Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Διάλογο με τους πολίτες και συμμετοχή για τη δημιουργία μιας νέας Γλυφάδας»

Διάλογο με τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη ξεκινά ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόκειται για έναν ανοικτό και διαρκή διάλογο μέσω ερωτηματολογίου όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του και συνάμα να προτείνει και λύσεις για τα προβλήματα της πόλης στην οποία ζει.
Το σχετικό ερωτηματολόγιο ήδη έχει ξεκινήσει και μοιράζεται σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί για την Γλυφάδα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης» πρόκειται για μια καινοτομία η οποία έχει ως στόχο να ακουστεί η φωνή του δημότη. «Για μας είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι θέλει ο κάθε πολίτης για την Γλυφάδα. Η γνώμη του κάθε πολίτη για μας μετράει. Θέλουμε να την ακούμε γιατί πιστεύουμε στην συμμετοχή και στο διάλογο» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που στην Γλυφάδα ζητείται η άποψη του κάθε κάτοικου. Είναι η πρώτη φορά που ζητάμε εμείς πρώτοι από τον πολίτη τον λόγο του. Και εδώ θέλω να προσθέσω ότι οι γνώμες των πολιτών είναι για μας κάτι ξεχωριστό γιατί θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε μαζί. Εμείς τον πολίτη τον θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας.»
Τα ερωτηματολόγια αφού συγκεντρωθούν θα επεξεργαστούν ώστε ο Συνδυασμός «Μαζί για την Γλυφάδα» να έχει ξεκάθαρες τις απόψεις των πολιτών. Παράλληλα θα υπάρχει και επικοινωνία ώστε ο διάλογος να συνεχίζεται. Άλλωστε δεν τυχαίο το γεγονός ότι πρόσφατα ξεκίνησε και λειτουργεί ειδικό site όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να το επισκεφθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.varvitsiotis-glyfada.gr   και να ενημερωθεί για την προεκλογική εκστρατεία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τις θέσεις του, το πρόγραμμα, τα στελέχη του Συνδυασμό του αλλά και το όραμα του για την Γλυφάδα. Επιπλέον μέσα από την ιστοσελίδα ο  επισκέπτης μπορεί να καταθέσει την άποψη για όλα τα προβλήματα που θεωρεί ότι απασχολούν την πόλη του.
Συνέδριο για την Γλυφάδα
Η σημαντική καινοτομία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε ότι αφορά το μέλλον της Γλυφάδας έχει να κάνει με το αναπτυξιακό συνέδριο μέσα στο οποίο θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί διεξοδικά το πρόγραμμα του Συνδυασμού για την Γλυφάδα.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 9 Οκτωβρίου οπότε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι σύμβουλοι του θα μιλήσουν για τις θέσεις του Συνδυασμού σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται για την Γλυφάδα. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την εύρυθμη και διάφανη λειτουργία του Δήμου, το μέλλον της παραλίας, την προστασία του Υμηττού, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και βέβαια την οικονομική ανάπτυξη της πόλης με σεβασμό στην κατοικία και στον πολίτη.
Τις εργασίες του συνεδρίου μπορεί να τις παρακολουθήσει κάθε πολίτης καθώς ο στόχος του είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή και ο διάλογος με τους δημότες. Μάλιστα οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αιτημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου προκειμένου τα ζητήματα που θα θέσουν να συζητηθούν σε κάποια από τις θεματικές ενότητες που θα υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου