Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας Επιχείρηση κατά του Παραεμπορίου στη παραλία



Επιχείρηση κατά του
Παραεμπορίου στη παραλία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου η πρώτη συντονισμένη επιχείρηση κατά του Παραεμπορίου στη παραλία Γλυφάδας (Διαδ. Παύλου), κατόπιν πρωτοβουλίας της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας κας Άννυ Καυκά και υιοθετώντας την πρόταση της Ε.Σ.Ε.Ε (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και του κ.  Βασίλη Κορκίδη (πρόεδρος ΕΣΕΕ) για ενεργή συμμετοχή των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων στον αγώνα κατά του Παραεμπορίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερις Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και δυο Δημοτικοί Αστυνομικοί, κατασχέθηκαν πλήθος παράνομων προϊόντων (γυαλιά, ρούχα, τσάντες, μπιζού, cd  κ.α.).
 Στο τέλος της επιχείρησης η κ. Καυκά ευχαρίστησε τη Δημοτική Αστυνομία και την Ομάδα Δίας για την άψογη εκτέλεση της Δράσης και τη συνεργασία τους, ενώ δήλωσε ότι: «Μόνο με τη συντονισμένη προσπάθεια, συνεχείς ελέγχους και μικτά κλιμάκια μπορεί να αντιμετωπιστεί η γάγγραινα του Παραεμπορίου.  Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του παραεμπορίου που πλήττει βάναυσα τις χιλιάδες επιχειρήσεις της Γλυφάδας και όχι μόνο».
Δυστυχώς ο δήμος Γλυφάδας δεν κάνει ενέργειες προκειμένου να ενισχύσει τα μαγαζιά της πόλης του. Αντιθέτως ενισχύει το παραεμπόριο εφόσον διαιωνίζει την άσχημη εικόνα της Μεταξά με τους παράνομους μικροπωλητές οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι με προϊόντα που ανταγωνίζονται την τοπική αγορά. Κι ενώ εδώ και καιρό έγινε μια προσπάθεια συγκέντρωσης όλων όσων έχουν άδεια υπαίθριου εμπορίου σε «περίπτερα» του δήμου, εντούτοις έχει παγώσει με αποτέλεσμα και λεφτά να ξοδεύονται για την κατασκευή τους και να φθείρονται εφόσον παραμένουν παραμελημένα αλλά και να ενισχύουν την άσχημη εικόνα της πόλης. Τις πταίει κύριοι;

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1003/1.9.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου