Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αθλητική Λέσχη Φιλάθλων Αλίμου

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο

Παύλος Χρήστου: «Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, να επενδύσουμε ουσιαστικά και αξιόπιστα στον ανθρώπινο παράγοντα»


Συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΛΦ Αλίμου κ. Παύλο Χρήστου. Μας μίλησε για την ιστορία του ΑΛΦ, τις διακρίσεις, τις φιλοδοξίες και τις προτεραιότητές του. Παρά το διετές πάγωμα της επιχορήγησης και τις ελλείψεις του γηπέδου των Τραχώνων, οι αθλητές του ΑΛΦ.Α. μαθαίνουν πειθαρχούν όντας παράλληλα θαρραλέοι, συνδυασμός που φέρνει τη νίκη. Συνέντευξη στην Νάνσυ Φαναρά.

[Π]: Κύριε Χρήστου, μιλήστε μας λίγο για τον ΑΛΦ Αλίμου. Ποια είναι η ιστορία του;
[Π.Χ.]: Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΛΙΜΟΥ (Α.Λ.Φ.Α) ιδρύθηκε το 1985 από φίλους του αθλητισμού στον Άλιμο με κύρια δραστηριοποίηση στο αγώνισμα της καλαθοσφαίρισης.
Από την πρώτη στιγμή σκοπός της Λέσχης ήταν η φιλοξενία παιδιών και νέων κάθε ηλικίας στα αγωνιστικά τμήματα (παιδική, εφηβική και ανδρική ομάδα) και τα αντίστοιχα υποδομών (Ακαδημίες εκγύμνασης & εκμάθησης) ώστε να επιτευχθούν ταυτόχρονα δύο στόχοι:
Η παροχή αθλητικής αγωγής με εξειδίκευση στην καλαθοσφαίριση στα παιδιά και νέους από τις γειτονιές του Αλίμου και
Η στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων με στόχο την καλή εκπροσώπηση της Λέσχης στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα.
Ανδρική ομάδα:
Ξεκινώντας από τους αγωνιστικούς χώρους των πρωταθλημάτων της τοπικής κατηγορίας (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής – ΕΣΚΑΝΑ - συστάθηκε την περίοδο 1995-96 - μέχρι τότε υπήρχε η ενιαία ΕΣΚΑ), αναρριχήθηκε:
• στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, κατά την αγωνιστική περίοδο 1996–97
• στη Β΄ Εθνική κατηγορία, κατά τις αγωνιστικές περιόδους 1997-98, 1998-99, 1999-00 και 2000–01
• στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, κατά τις 2001–02 και 2002-03
Στη συνεχεία για 2 χρόνια η Ανδρική ομάδα συμμετείχε στη Β΄ Εθνική (2003-04 και 2004-05), επανήλθε στην Α2 την περίοδο 2005-06, ενώ τις επόμενες δύο περιόδους (2006-07 και 2007-08) αγωνίσθηκε εκ νέου στη Β΄ κατηγορία.
Τέλος, από την αγωνιστική περίοδο 2008-09 συμμετέχει στο εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Από ΤΟ 2010- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ Α.ΕΣΚΑΝΑ
 Εφηβική και Παιδική ομάδα:
Και οι δύο ομάδες αποτελούν, επίσης αγωνιστικά τμήματα της Λέσχης.
Στην Παιδική ομάδα αγωνίζονται νέοι από 14 έως και 15 ετών.
Η Παιδική ομάδα, που αποτελεί τον προθάλαμο για την Εφηβική ομάδα, τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με επιτυχία στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ και από την περίοδο  στην Β ΕΣΚΑΝΑ.
Στην Εφηβική ομάδα αγωνίζονται νέοι από 16 έως και 19 ετών.
Η Εφηβική ομάδα, που αποτελεί τον προθάλαμο για την επάνδρωση της Ανδρικής ομάδας, αγωνίζεται με πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της  κατηγορίας Α΄. Πέρυσι τερμάτισε στην 4Η θέση.
 Η ανδρική ομάδα του Αλίμου ξεκίνησε την περίοδο 1986-87 να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) - Δ΄ κατηγορία.
Το 1995 οι ομάδες της Αττικής είναι πλέον πολλές και αποφασίζεται η ΕΣΚΑ να χωριστεί στα δύο. Έτσι παράλληλα ιδρύεται και η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νοτίου Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ), στην οποία χωροταξικά εντάχθηκαν όλες οι ομάδες των δήμων της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής (για λόγους ίσης αριθμητικής κατανομής των ομάδων συμπεριλήφθηκαν και αυτές των δήμων δυτικότερα του Πειραιά).
Την περίοδο 1995 - 1996 βρίσκει την ΑΛΦΑ να αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία Ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ και να κατακτά με άνεση το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα, με 27 σερί νίκες!
Από την επόμενη περίοδο 1996 -1997, η ομάδα μας άρχισε να αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, φτάνοντας την περίοδο 2000 -2001 μέχρι την Α2, όπου αγωνίστηκε για δύο περιόδους.
[Π]: Οι διακρίσεις του; Πόσους αθλητές έχει στις τάξεις του ο ΑΛΦΑ; Τι ομάδες;
[Π.Χ.]: Η ανδρική ομάδα του Αλίμου ξεκίνησε την περίοδο 1986-87 να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) - Δ΄ κατηγορία.
Το 1995, οι ομάδες της Αττικής είναι πλέον πολλές και αποφασίζεται η ΕΣΚΑ να χωριστεί στα δύο. Έτσι παράλληλα ιδρύεται και η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νοτίου Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ), στην οποία χωροταξικά εντάχθηκαν όλες οι ομάδες των δήμων της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής (για λόγους ίσης αριθμητικής κατανομής των ομάδων συμπεριλήφθηκαν και αυτές των δήμων δυτικότερα του Πειραιά).
Την περίοδο 1995 - 1996 βρίσκει την ΑΛΦΑ να αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία Ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ και να κατακτά με άνεση το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα, με 27 σερί νίκες (ηττήθηκε μόνο την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας από τον Πανελευσινιάκο).
Από την επόμενη περίοδο 1996 -1997 η ομάδα μας άρχισε να αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, φτάνοντας την περίοδο 2000 -2001 μέχρι την Α2, όπου αγωνίστηκε για δύο περιόδους.
Στην περίοδο 2011-2012 το τμήμα παίδων τερμάτισε στη τέταρτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Σήμερα στον σύλλογο αθλούνται 210 αθλητές.
[Π]: Τι πιστεύετε για τον αθλητισμό και το μπάσκετ
[Π.Χ.]:   Τα παιδιά μας μέσα από το Μπάσκετ μαθαίνουν να αγωνίζονται να πειθαρχούν, να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, να νικούν και να χάνουν, να μάχονται. Αυτό θα τους βοηθήσει να γίνουν αγωνιστές της ζωής, να επιτυγχάνουν στόχους, να εξελιχθούν σε ενάρετα μέλη της κοινωνίας μας. Αυτός είναι και ο σκοπός του αθλητισμού, ο σκοπός και η αποστολή του συλλόγου μας.
Σήμερα με δεδομένους  τους περιορισμένους πόρους που αποδεσμεύονται για τον αθλητισμό, είμαστε υποχρεωμένοι περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, να επενδύσουμε ουσιαστικά και αξιόπιστα στον ανθρώπινο παράγοντα. Οι άνθρωποι διακρίνονται για τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, το ήθος, την αρετή, το θάρρος, την γενική τους παιδεία, την εξειδικευμένη γνώση και τις δεξιότητες τους.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ είναι η δύναμη, ο πυρήνας και καταλύτης κάθε δημιουργίας. Με την συμμετοχή τους και τα αποτελέσματα τους δίνουν την απαραίτητη υπεραξία ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η δύναμη και ο πυρήνας κάθε δημιουργίας και συνεργατικής δραστηριότητας. Οι νέοι άνθρωποι αποτελούν σημαντικό παράγοντα αλλαγής και συνέχειας του έργου του Συλλόγου μας.
[Π]: Δέχεστε επιχορήγηση από το δήμο Αλίμου; 
[Π.Χ.]: Κατά τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι πρόεδρος της ομάδας λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Δήμου , ο σύλλογος μας δεν έλαβε καμιά επιχορήγηση.
[Π]: Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις σας; Εξασφαλίζουν την ποιότητα της προπόνησης;
[Π.Χ.]: Η κατάσταση του κλειστού γηπέδου των Τραχώνων σας είναι γνωστή. Απαιτούνται πολλά τεχνικά έργα να γίνουν ώστε το γήπεδο να είναι άρτιο. Ήδη γνωρίζω ότι έχουν γίνει από το δήμο οι κατάλληλες  μελέτες και εντός του Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι αρχικές ,βασικές εργασίες. Στο γήπεδο αυτό προπονούνται τέσσερις σύλλογοι. Απαιτείται η δημιουργία-κατασκευή νέου κλειστού.


Η Σύνθεση του Δ.Σ. της Α.Λ.Φ. Αλίμου

Μετά την γενική συνέλευση της Αθλητικής Λέσχης Φιλάθλων Αλίμου της 28ης Ιουνίου 2012 και την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Δ.Σ. συστάθηκε ως σώμα με την εξής σύνθεση:

  • Παύλος  Χρήστου του Χρήστου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, 
  • Ιωάννης Πέτσας  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Ιωάννης Γιαννακόπουλος Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, 
  • Μάνος  Σκαραμαγκάς Ειδικός Γραμματέας  του Διοικητικού Συμβουλίου, 
  • Γεώργιος Νικολόπουλος Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου,  
  • Χάρης Παπαδόπουλος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Δημήτριος Γιαννακόπουλος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Προκόπης Γκογιάννος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Νίκος Γκερέκος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.




[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1003/1.9.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου