Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας: Ερωτήσεις… ΝΑΙ! Απαντήσεις… αμ δε!


Στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας:
Ερωτήσεις… ΝΑΙ! Απαντήσεις… αμ δε!

Απουσία του δημάρχου πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης. Αρκετές και οι απουσίες δημοτικών συμβούλων που ενισχύουν την άποψη πως το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί παρά τις αντιξοότητες. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε μετά από πρόταση του Γ. Αγγελόπουλου στη μνήμη των δυο εκπαιδευτικών της Γλυφάδας, Ανθή Γιατίλη και Νίκο Μορίδη, των οποίων η κηδεία έγινε την ίδια μέρα.
Στο στάδιο των ερωτήσεων πριν συζητηθεί το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, ο δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής κ. Μ. Βαρβιτσιώτης έθεσε το θέμα της αγοράς των οικοπέδων και ζήτησε ενημέρωση δεδομένου ότι η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε εν μέσω καύσωνα και παραμονές της Παναγίας στις 13 Αυγούστου.
«Όταν πήραμε την απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε δυο στοιχεία. Το πρώτο να τελειώσει μια ιστορία 40 ετών. Θεωρήσαμε ότι πήραμε μια απόφαση στην οποία θα έπρεπε να τηρηθούν όλοι οι όροι νομιμότητας. Ζητήσαμε να γίνει ένας εξονυχιστικός νομικός έλεγχος, να έρθει σε γνώσει του δημοτικού συμβουλίου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δεύτερον απ’ ότι έχω πληροφορηθεί αποφασίστηκε και υπεγράφησαν τα συμβόλαια χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος κωδικός και χωρίς να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τη μεταφορά των κονδυλίων και βέβαια έχει γίνει η εκταμίευση φέτος το καλοκαίρι  με αποφάσεις της επιτρόπου για τις οποίες ο γενικός επίτροπος της περιφέρειας το υ ελεγκτικού συνεδρίου στις 14 Αυγούστου έχει κάνει ένσταση.
Επειδή σε καμία περίπτωση δε πρέπει να υπάρχουν σκιές, σε μια τόσο σημαντική απόφαση με ένα τόσο μεγάλο ποσό, για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι διαδικασίες και εφόσον υπάρχει σήμερα η ένσταση του γενικού επιτρόπου της περιφέρειας με την οποία ζητά να ανακληθεί η απόφαση της επιτρόπου σύμφωνα με την οποία πληρώθηκαν τελικά αυτά τα οικόπεδα θέλουμε να πληροφορηθούμε από τη δημοτική αρχή: Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου σε περίπτωση που ευδοκιμήσει αυτή η ένσταση του γενικού επιτρόπου»;
Μπορεί να απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο δήμαρχος όμως ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε να του απαντήσουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που ήταν παρόντες. Πριν πάρουν το λόγο η πρόεδρος είπε πως θα δοθούν απαντήσεις σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο διότι λείπει και ο Δήμαρχος και ο νομικός σύμβουλος και ο ειδικός γραμματέας.
Η κ. Μερίκου, δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέλησε να ρωτήσει κι εκείνη για τα οικόπεδα όμως αφού οι σύμβουλοι της διοίκησης τηρούσαν σιγή ιχθύος προχώρησε σε επόμενα ερωτήματα που αφορούσαν τις πρόσφατες περικοπές των παιδικών σταθμών και το πώς προχωρούν οι συντηρήσεις των σχολείων δεδομένης της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.
Και ο κ. Ταστάνης επεσήμανε το θέμα των δαπέδων, των μονώσεων, των καλοριφέρ και άλλων προβλημάτων των σχολείων και τόνισε πως ο χρόνος στενεύει.
Η κ. Βουγιουκλή ενημέρωσε το σώμα ότι η εργολαβία για τα σχολεία θα γίνει απλά «περιμένουμε την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου του ειδικού κλιμακίου» ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν επισκευές και βαψίματα.
Απαντώντας στην κα Μερίκου, ο κ. Τσακίρης επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει και στο φύλλο του ΠΑΛΜΟΥ 1001/18.8.2012 για τις περικοπές στους παιδικούς σταθμούς. Ενώ ο κ. Τσαμπίρας πρότεινε να βαφτούν οι τοίχοι των σχολείων με graffiti από τα ίδια τα παιδιά προκειμένου να τα προστατεύουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Όσον αφορά το θέμα της ημερήσιας διάταξης περί λήψης απόφασης για την «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012» πέρασε κατά πλειοψηφία με τους κ.κ. Βαρβιτσιώτη, Αγγελόπουλο, Κιρκιλίτση, Δήμου, Τζουβελη και Ταστάνη να απέχουν. Ο κ. Μπενέτος το ψήφισε με τη σημείωση ότι δεν ψηφίζει την τροποποίηση που αφορά την κοινωφελή επιχείρηση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1003/1.9.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου