Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φώτης Μπενέτος: «Τευτονική Υποκρισία – Το πρόβλημα είμαστε εμείς»


1. Κατά καιρούς έχει εκφραστεί η «θλίψη» μας για τα δεινά που περνά ο τόπο μας. Έχει εκφραστεί η «δυσφορία» μας για τα φαινόμενα διαφθοράς και η ευχή μας να μειωθεί  η πίεση που νοιώθουν οι οικονομικά ανίσχυροι συμπολίτες μας.
2. Ερχόμενοι στα τοπικά δρώμενα αν υπήρχε ίχνος αλήθειας στις προεκλογικές μας διακηρύξεις  όπως «θα προστατέψουμε και το σεντς του Δημότη» τότε θα έπρεπε να είχαμε  κοινοποιήσει στις Ελληνικές αρμόδιες αρχές όλα τα «καυτά» στοιχεία από τις  λειτουργίες επί σειρά ετών του Δήμου μας.
3. Όλα αυτά τα έτη άνθρωποι που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης και απέκτησαν ισχύ και επιρροή που δεν τις άξιζαν πρέπει οπωσδήποτε να εντοπισθούν και να απομακρυνθούν κοινωνικά. Η σιωπή και η απόκρυψη των στοιχείων είναι τμήμα της ανταμοιβής τους για την πολύτιμη αρωγή στον οικονομικό αφανισμό της χώρας.
4. Μια τέτοια πράξη έλαβε κατά την συνεδρίαση της 3/10/2012 όπου το πόρισμα διακομματικής επιτροπής για διαγραφή χρεών  462.970 ευρώ των ετών 1999-2004 συμπολιτών μας μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, δημοτικός σύμβουλος απεκρύφθει από την πρόεδρο του Δ.Σ και τον Δήμαρχο που έλαβε γνώση στο προσυμβούλιο μετά την παράδοση του στην αρμόδια αντιδήμαρχο Οικονομικών με μόνο πρόσχημα αν κατάλαβα καλά ότι από αυτό θα έπρεπε να εξαλειφθεί η κοινοποίηση του προς το ελεγκτικό συνέδριο για τυχόν καταλογισμό του ποσού στους κατά καιρό διατελέσαντες οικονομικά υπόλογους υπαλλήλους της  Δ/νσης Οικονομικών. Υπαλλήλους που τόσα χρόνια ενώ έπαιρναν τον μισθό τους μαζί με τους αιρετούς (τους Αντιδημάρχους Οικονομικών στην προκειμένη περίπτωση) δεν έκαναν την δουλειά τους, αλλά ‘’έπλεκαν πουλόβερ’’  με αποτέλεσμα να παρέλθει ο νόμιμος χρόνος είσπραξης να έχουν πλέον παραγραφεί, να ακολουθούν για παραγραφή άλλα 1.100.000 ευρώ γιατί τα ξέχασαν στα συρτάρια τους, χωρίς να μπορούν να δώσουν εξηγήσεις πως ενώ έκανα κατασχέσεις πραγμάτων, δεν όρισαν ημερομηνία πλειστηριασμού προς όφελος του Δήμου. Χωρίς να γνωρίζουν που βρίσκονται σήμερα τα κατασχεθέντα  ως και να χορηγούν σε επιχειρηματία άδεια λειτουργίας καταστήματος  υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ αυτός οφείλει από άλλη επιχείρηση το τέλος του 5% 150.000 ευρώ και να έχουν το θράσος να εισηγούνται την παραγραφή τους.
5. Δυστυχώς αυτό που δεν έπραξαν οι διοικούντες όταν κάποιοι άλλοι έχουν από το υστέρημα τους πληρώσει παρόμοιους φόρους – τέλη έγινε πλέον και οι αρμόδιες αρχές έλαβαν το πόρισμα. Τούτο συμβαίνει όταν στην δημόσια διοίκηση κάποιοι βλέπουν το άλογο πίσω από το ‘’κάρο’’ με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είμαστε εμείς συμπεριφερόμενοι χωρίς να μην έχει συμβεί τίποτα.
6. Δυστυχώς προσδιορίζουμε τους ρόλους μας σαν να μην έχουμε ευθύνη για ότι έχει συμβεί κρυμμένοι συνήθως και σιωπηλά κατά κανόνα αναμένουμε την επάνοδο στον χαμένο  παράδεισο των τελευταίων ετών ο Δημοτικός Σύμβουλος


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1011/27.10.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου