Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Εξονυχιστικός ο έλεγχος επιχειρήσεων πριν την άδεια


Μπορεί οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων να είναι από το νόμο του «Καλλικράτη» ψαλιδισμένες και πολύ περιορισμένες, αυτό όμως δεν καθιστά το αιρετό αυτό όργανο απλό επικυρωτή εισηγήσεων για ήσσονος σημασίας θέματα, όπως πολλοί πιστεύουν. Αυτό απέδειξε η τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας, το οποίο συζήτησε διεξοδικά δύο περιπτώσεις επιχειρηματιών που ζητούσαν άδεια αλλά τελικώς δεν την έλαβαν.
Η πρώτη επιχείρηση ζητούσε άδεια να επεκταθεί σε παρακείμενη ιδιοκτησία, όμως οι υπηρεσίες του Δήμου διέγνωσαν πολεοδομικές παραβάσεις από το 2006 και αρνήθηκαν να δώσουν την άδεια. Η δεύτερη επιχείρηση ζητούσε άδεια για μουσικά όργανα (δηλ. μουσική) όμως η άρνηση του διαχειριστή της πολυκατοικίας, όπου θα στεγαστεί η επιχείρηση, να παράσχει μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει ανάλογες χρήσεις, στάθηκε αφορμή για να δηλώσει το Συμβούλιο αναρμόδιο και να παραπέμψει το θέμα στα αστικά δικαστήρια. Ενδιαφέρον είχε ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου και αυτή της Περιφέρειας έδωσαν εκ διαμέτρου αντίθετες γνωμοδοτήσεις στους τοπικούς συμβούλους.

Λεωφόρος των... χωρίς άδεια

Το θέμα των καταστημάτων της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου τέθηκε επί τάπητος, μετά από επιστολή κατοίκων που διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία μιας μάντρας οικοδομικών υλικών πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό, που όπως ανέφεραν οι περίοικοι δεν διαθέτει σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι κάτοικοι δήλωσαν γραπτώς ότι ενοχλούνται από τα φορτηγά που προσεγγίζουν το χώρο. Οι τοπικοί σύμβουλοι διαφώνησαν πάντως με το να εξετάσουν το ζήτημα ενός μεονωμένου επιχειρηματία, από τη στιγμή που όπως ανέφερε ο κ. Φαμέλλης, τα περισσότερα καταστήματα στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου στο ύψος των Πηγαδακίων λειτουργούν σε ένα ημινόμιμο και ακαθόριστο καθεστώς. «Το θέμα είναι να σταματήσουμε τα λουκέτα στα μαγαζιά, όχι να κλείσουμε κι άλλα», είπε ο τοπικός σύμβουλος, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση εξυπηρετεί πολύ τους επαγγελματίες της περιοχής, ενώ σέβεται τους περιοίκους. «Να δούμε συνολικότερα το θέμα», προέτρεψε ο κ. Δούκας, γνώμη που δέχτηκε και η πρόεδρος του Συμβουλίου, Αλέκα Κάρτσωνα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαουτάρης


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1011/27.10.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου