Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νότιος: ένας νέος χώρος τέχνης για όλους


Εγκαίνια με μια αξιοσημείωτη για την αισθητική της έκθεση φωτογραφίας, έκανε την περασμένη Πέμπτη ο χώρος τέχνης «Νότιος». Καλλιτέχνες και μικροί σε ηλικία επισκέπτες, ενεργοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης έδωσαν το «παρών» σε μια βραδιά που θύμιζε γιορτή και είχε ως θέμα συζήτησης τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση. «Είχαμε μια πρωτότυπη ιδέα και ως ομάδα πειραματιστήκαμε και ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι», λέει στον Παλμό ένας εκ των «φίλων» που τους «ένωσε ο έρωτας για την τέχνη και τον πολιτισμό», ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.
Σε έναν φιλόξενο χώρο παραδίδονται μαθήματα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εικαστικούς στα ακόλουθα εντυπωσιακού εύρους πεδία: Φωτογραφία, Ζωγραφική, κόσμημα, μικτές τεχνικές, θέατρο, μουσική αγωγή, κιθάρα, ροκ χορωδία, δημιουργική γραφή, κέντημα, φωνητική γραμμικό σχέδιο, ελληνικοί χοροί και βυζαντινή μουσική και όχι μόνο. Οι τάξεις χωρίζονται ανάλογα με το αντικείμενο σε ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση σε πολλά επίπεδα, όπως αποδεικνύει η δωρεάν διάλεξη που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου π.χ. για την «τέχνη της χαράς» ή το επίσης άνευ αντιτίμου σεμινάριο «βάζω όρια στα παιδιά».
«Νιώσαμε την ανάγκη να ταρακουνηθούμε και να ταρακουνήσουμε. Δεν ποντάρουμε στη βοήθεια της πολιτείας. Δεν αισθανόμαστε μέρος του κατεστημένου. Θέλουμε να παράγουμε πολιτισμό και να δράσουμε στα Νότια. Θέλουμε να βρεθούμε μαζί, να εμπνευστούμε, να δημιουργήσουμε». Με αυτές τις φράσεις οι συντελεστές του «Νότιος» συστήνουν την προσπάθειά τους στο διαδίκτυο, όπου στη διεύθυνση http://www.notios.gr μπορεί κανείς να αναζητήσει το πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων και άλλων δράσεων του κέντρου.
Αυτές τις μέρες οι επισκέπτες μελετήσαν την έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του τμήματος φωτογραφίας με θέματα όπως: «Σώμα και χώρος, πρόσωπο και χώρος», «η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μέσα από τα χέρια του», «νυκτερινή φωτογράφηση» και «ταξίδι στη Μακρόνησο».
Το «Νότιος» βρίσκεται στη λεωφόρο Βασ. Παύλου 108 στη Βούλα, στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου που στεγάζει τη Citibank. Πληροφορίες για εγγραφές και συμμετοχές μπορούν να παράσχουν οι Δέσποινα Κλούβα (6977 699388), η Σταματία Μασοκώστα (6944 881060) και ο Σταμάτη Σκαμπαρδώνης (6974 387090).


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ 1010/20.10.2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου